Hove

Hovefestivalen er en årlig norsk musikkfestival som ble arrangert for første gang 26. til 30, juni 2007. Festivalen har sitt navn fra det naturskjønne omrpdet Hove på Tromøya utenfor Arendal. Både konsertområdene og festivalleiren ligger i dette området. Festivalen presenterer internasjonale og norske artister, og i tillegg viser kunstutstillinger og filmer som ennå ikke har vært på kino. Hovefestivalen er en fire dagers midtukefest for alle mennesker som liker å kombinere konserter med de beste artistene med camping, natur, strender, vann og idylliske omgivelser som skaper den ultimate festivalopplevelsen.

Musikkfestivaler er ikke bare moro, de er også perfekte steder for å ta bilder av live band og artister. I tillegg vil du også ha mulighet til å fange stemningen blant de andre festivaldeltakerne, nyte musikken, mat og sannsynligvis en øl eller to! For de som har tenkt seg på en musikkfestival i år, her er noen enkle, men viktige tips for fotografering på festivaler.

Kamerainnstillinger for festivalfotografering

Som en tommelfingerregel bør du ha færrest mulig kamerainnstillinger å ta hensyn til når du fotograferer. Naturligvis vil ha tid til å justere innstillingene under visse omstendigheter, men ved å overlate kontrollen til kameraet vil det som oftest gi langt bedre resultater.

Blenderåpning

Dybdeskarpheten du velger er et spørsmål om personlig preferanse, men jo større blenderåpning, jo mer oppmerksomhet vil du gi til et enkelt objekt. En større blenderåpning vil også hjelpe deg i dårlige lysforhold.

Modus

På dagtid er det ingen grunn til å ta bilder i manuell modus. Ta bilder med blenderprioritet for å kontrollere dybdeskarpheten, og la kameraet velge den nødvendige lukkertiden. Om kvelden er du nødt til å ta stilling til om manuell modus  vil fungere bedre enn med blenderprioritet. Lysene på scenene er i konstant bevegelse og endring. Hvis du fotograferer i manuell kan du fange riktig eksponering først bare for å oppdage at du overeksponerte de neste par bildene. Skyting i blenderprioritet vil hindre deg fra å måtte endre innstillingene i disse raskt skiftende situasjonene.

Hvis du merker at lukkertiden lugger, øke ISO så lukkerhastigheten er minst 1/160 sekund. Hvis du velger tregere enn dette, vil du fort se at artistene begynne å bli uskarpe.

Hvitbalanse og skygge

Hovefestivalen varer over flere dager, og de fleste av bandene opptrer med dagslys som den viktigste lyskilden i stedet for scenebelysning. Avhengig av retningen på scenene og tid på dagen, kan åpne skygge være dominerende for de fleste band som opptrer.

Ved å presette din hvitbalanse for scener som er i skyggen kan hjelpe til med å varme opp scener som ellers ville blitt litt kalde med auto WB. Forhåndsinnstillingen “skyet” dagslys eller manuell K rating mellom 5000-7000 skal fungere i de fleste tilfeller. Dette lille trikset kan være nok til å unngå at artister som står i skyggen blir altfor blå. I tillegg kan hvitbalansen gjøre etterbehandlingen av bildene lettere og jevnere.

Ha det gøy!

Fremfor alt må du huske å ha det gøy og være høflig overfor de andre fotografene som du høyst sannsynlig skal omgås hele helgen. Musikkfestivaler føles ofte som en maraton, så sørg for å ta deg tid til å slappe av, spise, drikke litt vann, og ikke minst lytte til musikken!

Privacy Policy