Fotografering i hockeyhallen

Hockeyspillere er kanskje ikke så raske som Formel 1 biler, men det er en av de raskeste idrettene i verden. Spillerne suser rundt isen på sylskarpe skøyteblader i et spill som kan endre seg i løpet av sekunder – noe som gjør det utfordrende å fotografere. Selv fans som har fulgt med på hockey siden de var unge, mener det er liten vits å ta med DSLR fordi de ikke tror de kan få flotte bilder. Det er en rekke årsaker til at det er vanskelig å få tatt gode bilder under en hockeykamp, men ikke umulig. Det krever litt kunnskap om spillet, riktig utstyr, og en god del tålmodighet.

Lys og objektiver

Det første du må være klar over er at lyset på ishockeybaner er forferdelig. De er mørke og dårlig fargebalansert. Mange baner er fortsatt kvikksølvdampbelysning som betyr at bildene dine vil enten ha et lilla eller oransje skjær i dem. Det er nesten umulig å eliminere mens du tar bilder og vanskelig å redigere vekk senere. Den gode nyheten er at flere og flere baner nå bruker lysrør som er lysere. Noen haller har faktisk installert LED-lys som er optimalisert for fotografering.

Kameraer som har en blenderåpning som varierer fra f4 – f6.3 vil dessverre ikke fungere tilfredsstillende i en hockeyarena. De slipper ikke inn nok lys, og gjør det umulig å få gode bilder med dem.

En fordel med å ta bilder av denne sporten er at det er en garanti for å sikre lys på spillerne. Den hvite isen under dem. Ikke vær bekymret hvis isen blir litt overeksponert, der hjelper med å legge til drama og spenning på bildene. Vær mer opptatt av eksponering av utøverne og deres ansikter. Sett din ISO til 1600 eller høyere, avhengig av utstyret ditt, om du ønsker å finne en innstilling som er optimal.

Lukkerhastigheten er også kritisk. Du ønsker ikke noe tregere enn 1/400 sekund lukkertid. Ofte må man både bruke høy ISO og en så stor blenderåpning som mulig.

Posisjonering

Etter at du har satt opp ditt kamera og objektiv kombinasjon, er det flere steder hvor fotografene posisjonerer seg for å ta bilder i hockey.

Noen velger å posisjonere deg i fra det som faktisk kalles selvmordboksen. Det er stedet mellom benkene. I noen hockeyhaller er det ikke glass der som betyr at det er enklere å fotografere derfra. Den dårlige nyheten er at det fortsatt ikke er noen glass der som betyr at du kan få en puck i hodet eller rett i objektivet.

Du kan også ta bilder fra over glasset. Dette gir deg et annet perspektiv, og her vil et 300mm objektiv være mest nyttig. Det er ingen glass å ta hensyn til, men du er lenger borte fra handlingen. Som med alt annet, så er det både positive og negative sider ved dette.

I løpet av spillet, prøv å følg med på pucken, men vær klar for alt. Store øyeblikk kan noen ganger oppstå langt unna pucken, som kan bli til unike, ikke-actionbilder . Prøv å bytte mellom vertikalt og horisontalt, spesielt når du bruker et lengre objektiv, som for eksempel 300mm. Husk at du ønsker å holde lukkertiden så rask som mulig, for å fryse handlingen. Hvis dette betyr at du må opp i ISO, er det bedre å ha kornete bilder enn uskarpe. Ingen redigering i ettertid kan fjerne uskarphet fra en lav lukkerhastighet.

Privacy Policy