Fotografering av basketball

Basketball er en av de mest dynamiske sportene å fotografere, fordi kampene er raske, tette og spillernes ansikter er ikke beheftet med noen elementer fra draktene sine. Ettersom de de fleste ikke har mulighet til å ta bilder under NBA kamper, må man nøye seg med klubbkamper i eget land, men bildene kan bli like bra.

Bruk en stor blenderåpning

Siden du er vanligvis blir plassert på en tribune under kamp, er valg av objektiv viktig samt ditt valg av komposisjon. Ikke vær redd for å bruke et vidvinkelobjektiv på en basketballkamp, spesielt hvis det er en fullsatt arena. For å ta et perfekt skarpt, godt eksponert bilde i en innendørshall med lite lys, bør du velge størst mulig blenderåpning (f/2,8 – f/4) og bruke en monopod eller en stol som du kan hvile kameraet på. En stabil støtte er viktig for å unngå uskarphet.

Zoom inn på objektet

Hvis du sitter langt fra der det skjer, bør et zoomobjektiv fra 70-300mm kunne løse situasjonen. Ikke glem å fyll rammen med spilleren, og prøve å fange hans ansiktsuttrykk. Still fokuseringsmodus på objektivet til AF (autofokus) og velg kontinuerlig fokus-modus (AI Servo AF Canon / AF-C Nikon) for å automatisk re-fokusere bildet på den bevegelige spilleren. En annen teknikk er å pre-fokusere på en fast gjenstand (i dette tilfellet basketballkurven) og vente på at det skjer noe rundt kurven.

Fang øyeblikket

Forutsatt at du er på en lys arena, still modushjulet til M (manuell), og bruk en lukkertid på 1/200 sekund eller raskere for å fryse handlingen. Åpne blenderåpningen (f/1.8 – f/2.8 er ideelt) og øk ISO til 800 eller høyere om nødvendig. Prøv å fange interessante deler av spillet, som når ballen er i luften, eller når en spiller dunker ballen. Bruk burst opptaksmodus for å ta flere bilder og hold inne lukkerknappen så lenge som ønskelig. Hvert DSLR har sin egen bildefrekvens og burst-mode, som sikrer at kameraet tar raske og mange bilder fortløpende.

Velg en lav lukkerhastighet

For å bevisst skape bevegelsesuskarphet under en basketballkamp, ​​velg en lengre lukkertid (1/15 – 1/60 sekund), plasser kameraet på et stativ eller hold det i ro mens du peker på de bevegelige spillerne og ta bildet. Dette vil gjøre at spillerne ser uskarpe ut mens du holder resten av bildet skarpt. Du kan også prøve å bruke panoreringsteknikk – pre-fokus på en spiller og følger ham med objektivet i en jevn horisontal bevegelse mens du trykker på utløserknappen.

Bruk dramatiske vinkler

Oppsøk idrettshaller for å få tak i lokale talenter og be om tillatelse til å fotografere dem. Du kan fortelle dem at du vil kompensere dem med gratis bilder for sin innsats. Plasser deg selv i ekstreme posisjoner for dramatiske komposisjoner, still lukkerhastigheten til 1/250 sekund eller raskere og blenderåpning til f/5,6 eller f/8 – disse innstillingene vil fryse eksplosiv action, og gi deg en liten dybdeskarphet for å isolere hendelsene på banen. Hvis du vil ha noen minneverdige bilder, stå på en stor, solid stige bak bakplaten til kurven. Husk at hvis du ønsker å bruke blits, bør du innhente tillatelse fra treneren og spillerne først.

Konklusjon

Basketball er en av de mest dynamiske idrettene og du kan få noen flotte bilder om du følger tipsene over, Basketballbanen er fylt med mange farger og dynamiske karakterer i aksjon. Sammensetning og timing er det som er viktigst når du fotograferer basketballspillere. De fleste profesjonelle sportsfotografer bruker en 300mm linse (zoom eller prime) for å få gode nærbilder. Sørg for å fange følelser av spillerne under kampen – det er spesielt der zoom er nyttig. Det er viktig å sjekke hvitbalansen på grunn av varierende fargetemperatur på belysningen i hallen. Og du må alltid sørge for å få eksplisitt tillatelse fra lagene for å ta bilder av spillerne og spillet.

Privacy Policy