Fotografering av skateboardere

Har du lyst til være kreativ sammen med noen av de mest unike og uavhengige kunstnerne på gaten? Ta deg en tur ut på fortauet og oppsøk noen kule folk i skateboardmiljøet. Her er 10 tips til hvordan fange de beste øyeblikkene i skateboard.

1. Fang øyeblikket (lukkerprioritet)

Hva skal til for å få blinkskuddene i skateboarding? De som fanger øyeblikket og bevegelsene, fryst inn i et bilde? Det du bør fokusere på er å ta bilder med lukkerprioritet, slik at kameraet automatisk velger riktig blenderåpning for en riktig eksponering. Husk at lukkertiden må settes i sammenheng med hvor fort motivet beveger seg, men start gjerne med en generell 1/250fps, og jobb deg videre derfra.

2. Ta alltid mange bilder

Fart og bevegelse går hånd i hånd med skateboard fotografering. Bare millisekunder kan skille et dårlig bilde fra et fantastisk. Av denne grunn, still inn kameraet for flere eksponeringer og skyt i bølger for å fange det perfekte bildet.

3. Forstå kulturen

Skateboardere anser seg å være både idrettsutøvere og kunstnere som trosser tyngdekraften. Den beste form for actionbilder av skateboardere er de som best beskriver denne kulturen.

4. Vær ukonvensjonell

Ikke ta bilder som er rette, flate, eller typiske. Identifiser deg med tankegangen til skateboardere og prøv nye ting som ikke har blitt gjort før. For å oppnå dette, bruk en rekke vinkler, dybde og bevegelse for å oppnå det perfekte bildet.

5. Vidvinkel

Bruk av vidvinkler vil tillate deg å komme ganske nærme samtidig som du får mye av bakgrunnen og scenen med i bildet. Vær oppmerksom på former og strukturer rundt skaterne og inkluder dem på bildet for et mer visuelt inntrykk.

6. Gå for “Air”

Forutse de øyeblikkene når skaterne hopper høyr. Ta et bilde før, under og etter at han eller hun er “airborne” for å få et skarpt og i fokus bilde.

7. Bruk unike vinkler

Ligg på bakken, eller stå ovenfra, avhengig av hva du ønsker å oppnå til slutt med bildet. Ta bilder under rørene, stå på benker eller la skaterne hoppe over deg. Gjør hva som helst for å skape en ny vinkel på bildene dine.

8. På nært hold

Ikke bare sitt ute på sidelinjen for å prøve å holde hele motivet inne i rammen. Gå nærme dem og fokuser på ulike deler av skaterne – bare husk å holde deg ut av veien, ellers vil du drepe (ikke bokstavelig talt, forhåpentligvis!) dine sjanser til å fullføre økten. Hvis du er usikker, snakk med dem og la dem komme med forslag for å få tatt nærbilder (de har garantert noen gode ideer).

9. Ta et steg tilbake

Vice versa fra forrige punkt, så trenger ikke alle bilder fra skateboarding å være nært og tett. Ta et steg tilbake og gjør skateren til en liten, men viktig, del av scenen. Også, hvis du er i nærheten av noen strukturer, prøv å gå vertikalt og skyt ned på motivene dine.

10. Jobb med skateboarderne

Som nevnt, skateboardere har ofte en rekke ideer for blinkskudd selv. Hvis du bare er ute etter å øve litt, eller er interessert i å få nye venner, tilbring litt tid med skateboarderne. Du kan finne at det å få til det perfekte bildet blir sekundært når du plutselig når ut til en gruppe av veldig kule folk.

Privacy Policy