Fotografering i skibakken

La snøen lave! Vinteren er en flott tid å dra ut i løypa eller bakken for litt heftig sportsfotografering . Skiløpere og snowboardere med sitt fargerike utstyr, høyt oppe i luften eller som sparker opp snøflak som gir noen flotte bilder. Samtidig kan kombinasjonen med snø og sol være rimelig vanskelig å håndtere, men hvis du er forberedt kan det resultere i noen fantastiske fotografier. Før du dra ut i snøen, bør du se litt nærmere på disse tipsene.

Kameraet

Med mindre kameraet er spesielt designet for å være vanntett, er det ikke ment å bli våt. Snøen smelter til vann, og du vil absolutt ikke at snø skal legge seg på utstyret ditt. Det finnes utstyr som holder kameraet beskyttet mot vær og vind, og det er verdt å se nærmere på dersom du skal ta mye bilder utendørs, spesielt på lengre basis.

For å effektivt fange utendørs action, er det lurt å bruke en rekke objektiver (hvis du kan). En kombinasjon av en god vidvinkel og en telelinse bør være nok. Det vil være ganger du ønsker vidvinkel for fange opp en hel bakgrunnsscene, og andre ganger vil telelinsen fungerer best for et nært in-the-air bild. Vi vil anbefale å ha to kamerahus, slik at du ikke endrer objektiver ut i elementene. Det kan også være lurt å ha et polariseringsfilter. Dette vil bidra til å kutte skinn og lys på himmelen, og skaper spesielt kule bilder hvis du har hvite fluffy skyer involvert.

Fang øyeblikket

Mens skiløpere og snowboardere flyr forbi, er det endelige målet å fange øyeblikket i løpet av et brøkdels sekund. En rask lukkerhastighet på 1/1000 av et sekund er ideelt. Sett kameraet i lukkerprioritet, slik at du kan bestemme lukkertid og la kameraet regne ut en passende blenderåpning. Avhengig av forholdene, kan det være nødvendig å justere EV kompensasjonen. Ta noen testbilder, og hvis snøen ser for mørk ut, gå opp et hakk eller to til det er lyst og hvitt.

Litt hjelp fra vennene dine

Ideelt sett er vennene dine ivrige skiløpere eller snowboardere og som kan stille opp for deg i bakken eller løypene. Dette er spesielt fint hvis du ikke er komfortabel med å fotografere fremmede. Dessuten vet de hvor du står plassert, klar for dem, og kan sikte seg inn for at du klarer å ta best mulig bilder, uavhengig om de sneier forbi deg eller hopper over deg. Har du venner som kan stå på ski, er du nesten garantert noen bra bilder. Det vil samtidig være god trening i forkant av et arrangement eller konkurranse der du ønsker å praktisere dine ferdigheter.

Før du begir deg ut, spesielt hvis du ikke kjenner området godt, kan det være lurt å snakke med noen lokale først for å få tips til gode og trygge plasser du kan stå. Du ønsker absolutt ikke å stå i veien for skiløpere og snøbrettkjørere, men samtidig ønsker du å være nærme nok der det skjer for å få utbytte av fotograferingen.

Lys og komposisjon

Når du finner det perfekte sted, vurder hvor solen er i forhold til motivet, og i hvilken retning det vil være best å flytte seg mens du er der. I mange tilfeller kan det å fotografere mot solen være svært effektivt. Solstråler fra solen i gir balanse til bildet. Når du fotograferer mot solen, og snøen spruter, forbedres bildet gjennom lyset som fanger snøsprøytet.

I tillegg ønsker du motivet vendt mot deg, og gitt de kommer ovenfra og ned mot det, er det sannsynlig at du peker kameraet opp i fjellet, mot himmelen, for å ta bildene dine. Med dette i tankene, vil det være mer skyer i bildene enn trær og andre distraksjoner fra bakken, som er en god ting. Igjen vil et polariseringsfilter bidra til å redusere gjenskinn og forbedre himmelen. Bare husk at det er mest effektivt når solen er i en 45-90 graders vinkel til kameraet.

Privacy Policy